Novembertől a Wallis Motor Duna budapesti márkakereskedésén keresztül hazánkban is megrendelhetők a BMW részben és teljesen elektromos üzemű gépjárművei, az i3 városi autó és az i8 kupé. A Könyves Kálmán úton található szalonban száz négyzetméteres területet különítenek el a i-család bemutatására; itt két értékesítő munkatárs, valamint egy részletes információkkal szolgáló, úgynevezett “termékzseni” várja az érdeklődőket. 

A későbbiekben mobil értékesítéssel is elérhető lesz a modellcsalád: az ügyfelek előzetes egyeztetés után otthonuk vagy munkahelyük közelében próbálhatják ki, sőt, vásárolhatják is meg a BMW i termékeket. 
A BMW i3 és i8 hazai árazása jelenleg tart, a vételárakat előre láthatóan heteken belül nyilvánosságra hozzák. 
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 1
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 2

Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei

Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei

Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 8
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 9
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 10
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 11
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 12
Fotó megosztása:
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 13
Ami a szervizszolgáltatásokat illeti, egyelőre négy hivatalos BMW szervizt készítenek fel az i-technológiák gondozására: a Wallis Motor Duna mellett a budaörsi Rack Autó, a győri Leier Autó és a debreceni Magisz márkakereskedések szervizei állnak majd az ügyfelek rendelkezésére. 2015 tavaszáig további hivatalos szervizlehetőségek is nyílnak. 
A koncepcionális szinten 2007 óta létező “projekt i” keretében jelenleg két, eltérő célú és jellegű járművet kínál a BMW. Az i3 a városi közlekedésre termett, négyszemélyes kisautó, tisztán elektromos, opcióként hatótáv-növelővel kiegészíthető hajtáslánccal, 130-160 km hatótávolsággal. 
Az i8, amely kis testvéréhez hasonlóan különleges gyártási eljárással készülő, szénszálas karosszériára épül, egy 2+2 üléses sportos túrakupé, 231 lóerős, háromhengeres benzinmotorral és 131 lóerős villanymotorral. Tisztán elektromos üzemben 37 kilométert képes megtenni, ilyenkor végsebesség 120 km/óra. Elméleti átlagfogyasztása 2,1 l/km.
Jönnek Magyarországra a BMW elektromos modellei 14