Olyat már hallottunk, hogy autók alkatrészeibe, lökhárítóba, sőt, a futóműbe szorulnak be macskák, ennek a cicának a története azonban mindezeken túltesz. Annyi biztos, hogy kalandja során nem csak egy élete veszett el szegény jószágnak…

Amikor a svájci Stephanie Huber az A14-es autópályán Luzern felé haladva egy halk csattanást hallott, nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Célba érve azonban meglepődött: autója hűtőrácsából egy macska teste lógott ki. Bánata megdöbbenésbe fordult, amikor az állat megmozdult – a nő ekkor hívta a rendőröket. 
A hatóság emberei hitetlenkedve hallgatták a történetet – végtére is a nő 16 kilométeren át, 110 km/óra sebességgel vonszolta magával a szerencsétlen állatot -, mégis kiszálltak a helyszínre, ahol rövid próbálkozás után feladták a mentőakciót, és szóltak egy állatorvosnak. 
Először a szakember sem boldogult a feladattal, végül altató injekciót adott a rémült macskának, és amikor az elernyedt, sikeresen kiszabadították a fogságból. 
Az állaton több műtétet hajtottak végre egy helyi állatkórházban, és bár füleit, amelyek súlyosan megégtek a hűtő közelsége miatt, nem tudták megmenteni, végül szerencsésen felépült. 
A kórház személyzete Quasimodónak nevezte el a torz fejű macskát, akiért senki nem jelentkezett, így végül az egyik állatorvos örökbe fogadta. 
“Hosszú évek óta vezetem a kórházat, de ilyen csodálatos megmenekülésről még soha nem hallottam.” – mondta az intézmény igazgatója.
A gázolás, amit csak egy macska élhetett túl 3

Baleset nélkül ért véget az a tavaly szilveszteri kaland, amelyben Pápa közelében egy nagytestű állat rohangált a 83-as főúton. Nem, nem tehén volt, nem is szarvas… A vidám történetet a képre kattintva olvashatod.


A gázolás, amit csak egy macska élhetett túl 4