Holtan talált rá egy indiai fiatalember bátyjára és annak két üzletfelére július derekán. A három férfi egy parkoló autóban ült, szájuk habzott, ruhájukon hányásnyomok voltak láthatók. A család rögtön mérgezésre gyanakodott, és úgy tűnik, igazuk is van – mégsem volt szó támadásról.
Ahogy a rendőrség rekonstruálta az esetet, az áldozatok – három gyerekkori jó barát – a közelmúltban közös vállalkozásba kezdett, ám mivel nem volt irodájuk, rendszerint egyikük autójában gyűltek össze megtárgyalni a tennivalókat. 
Ez történt a végzetes napon is. Ebédet vettek, beültek az autóba, és a később rájuk találó fiatalember szerint legalább négy órát töltöttek el bent. Mivel azokban a napokban Újdelhiben a napi csúcshőmérséklet meghaladta a 40 fokot, nyilván folyamatosan járatták a légkondicionálót, és vélhetően lezárták a belső levegő keringetést, hogy távol tartsák a forróságot. 
Ez önmagában kevés lett volna a tragédiához, ám a 2006-os gyártású autó, amelyet használtan vásároltak egy évvel korábban, alighanem hibás volt, és a motorból kipufogógáz szivárgott az utastérbe. Ez utóbbi a szellőztetés teljes hiányával párosulva néhány óra alatt végzett az áldozatokkal. 

Szén-monoxid

Gyilkolt a légkondi 1
Gyilkolt a légkondi 2

Gyilkolt a légkondi

Gyilkolt a légkondi

Gyilkolt a légkondi 5
Gyilkolt a légkondi 6
Fotó megosztása:
Gyilkolt a légkondi 7


A wikipedia.hu leírása szerint a szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan, íztelen gáz. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződik, főleg belsőégésű motorokban. Szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Erősen mérgező, az általa kiváltott szénmonoxid-mérgezés minden évben több áldozatot szed. Mivel az oxigénnél 250-szer nagyobb affinitással kötődik a vérben az oxigént szállító hemoglobinokhoz, megakadályozza a szervezet oxigénfelvételét és oxigénellátását. Ez már akkor is bekövetkezhet, ha a levegő szén-monoxid tartalma csekély. A szén-monoxid mérgezés tünetei a fejfájás, szédülés, émelygés, a látás- és hallásképesség csökkenése. 

Az indiai áldozatok az előzetes vizsgálatok szerint nem fogyasztottak alkoholt, sem kábítószert. Családjaik azonban úgy tudják, jelentős mennyiségű készpénz volt náluk, aminek nem bukkantak a nyomára, így fenntartják, hogy rokonaik rablótámadásnak estek áldozatul.
Rendszerint bezárt garázsban járatott motor okozza az autós szénmonoxid-mérgezést. Ez történt azzal a fiatal párral is, akik egy kis romantikus együttlétre vágytak, ám végzett velük a gáz.

Gyilkolt a légkondi 8