A technológia messze a jogi és erkölcsi szabályok előtt jár, ez az oka annak, hogy a fejlesztések egy része csak évtizedes késéssel juthat el a piacra. A Hyundai most lerövidítette a folyamatot: új technológiájukat ugyanannyian fogják áldani, mint ahányan fáklyát ragadva követelik majd felfüggesztését. 

Mit gondolsz a Hyundai traffipax-vezérelt tempomatjáról?
Most azonnal megrendelném, ha lehetne kapni
50% (1)
Felelőtlen, erkölcstelen, elítélendő
0% ()
A technológia remek, de máshogy kellene alkalmazni
50% (1)
A Hyundai Genesis adaptív sebességtartó rendszerét olyan funkcióval vértezte fel a gyártó, amely nem engedi meg a sofőrnek, hogy túllépje az adott helyen érvényes sebességhatárt. Ez eddig dicséretes, bár vannak olyan helyzetek, amikor az ember akár tudatosan is vállalva a jogosítvány elvesztésének vagy a súlyos bírságnak a kockázatát, felmérve a forgalom résztvevőivel szembeni felelősségét, a gyorshajtás mellett dönt – például ha sérült gyermekünket kell orvoshoz szállítani. 
Csakhogy a Hyundai tempomatját nem kamera alapú táblafelismerő rendszer, hanem a telepített traffipaxok adatbázisa vezérli – magyarul csak akkor lassítja le gazdáját, ha a következő kanyar után villanna a vaku, érkezne a csekk. A rendszer az ismert fotóhelyszín előtt 800 méterrel figyelmezteti vezetőjét (erre sok navigációs rendszer képes), további hangjelzésekkel emlékeztet, ha sebességünk nem megfelelő, végül fokozatosan elveszi a gázt, hogy megússzuk a büntetést. 
Vegyél Hyundait, nincs több traffipax 1
Vegyél Hyundait, nincs több traffipax 2

Vegyél Hyundait, nincs több traffipax

Vegyél Hyundait, nincs több traffipax

Vegyél Hyundait, nincs több traffipax 5
Vegyél Hyundait, nincs több traffipax 6
Fotó megosztása:
Vegyél Hyundait, nincs több traffipax 7