Aranyszínű felnik, éjfekete fényezés piros díszsávokkal: a Lotus hagyományos Forma-1-es színei határozottan feltűnővé teszik a Lotus Exige LF1 különkiadást, a márka F1-es gyökereit ünneplő modellt. A beltérben kéttónusú bőr-szövet ülések várják az utasokat, hímzett fej- és háttámlákkal, minden modell sorszámozott karbon plakettet kap. 

A Forma-1-es hatások sajnos kimerülnek a színvilágban, így a 3,5 literes, hathengeres motor sem változott: 350 LE teljesítmény, 400 Nm nyomaték, 4,0 másodperces gyorsulás 100 km/órára, és 274 km/óra végsebesség szerepel az adatlapján. A különkiadás megkapja viszont a nagyobb teljesítményű fékekből, sportabroncsokból és több fokozatban (túra, sport, KI) állítható menetstabilizáló rendszerből álló versenycsomagot. 
Forma-1 ihletésű utcai modell a Lotustól 2
Ez azonban nem minden: a vásárlók részt vehetnek egy gyárlátogatáson a Lotus Cars központi üzemében, illetve bebocsátást nyernek a névrokon F1-es csapat főhadiszállására. Emellett az Exige LF1 klub tagjaként megkapják Romain Grosjean sisakjának 1:2 méretarányú makettjét, egy Lotus F1 kulcstartót, egy Lotus F1 pendrive-ot, továbbá kedvezményes vásárlási lehetőséget a Lotus életstílus-termékkínálatából. 
A Lotus Exige LF1 az Egyesült Államok kivételével a világ minden piacán megrendelhető, összesen 81 példány készül belőle.
Forma-1 ihletésű utcai modell a Lotustól 3