A Készenléti Rendőrség a NAV nyomozóival és a helyi rendőrőrs egyenruhásaival tartott házkutatást Nagykállóban, miután bejelentés érkezett hozzájuk 2014. május 29-én, hogy egy nagykállói házban egy körözés alatt álló férfi tartózkodik. A férfit nem tartózkodott ott, ellenben találtak 9000 doboz külföldi zárjeggyel ellátott cigarettát, két, feltehetően csempészéshez átalakított gépkocsit, valamint több külföldi rendszámot.

300 LE-s Audival csempészték a cigit 2 Menekülésre is készülhettek a csempészek, hiszen autóik komoly potenciállal bírnak. Bár külsőre nem látszik, de igen gyors járgányok, mindkét Audi A6-osban 4,2 literes V8-as motor lapul. Amennyire a képekből megítélhető, az egyikben 300 lóerős (400 Nm nyomatékkal), a másik autóban 340 lóerős (420 Nm) motor van. Ez az erő négykerék-hajtáson át jut az útra.

Ezzel elvileg 6,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára a gyengébb és 5,7 másodperc alatt az erősebb kocsi, persze cigivel megtömve lassabban. A végsebességük 250 km/óra, elektronikai úton korlátozva, de lehet, hogy ezt is megszüntették az átalakítás során, amikor kiszerelték a hátsó és a jobb első üléseket, illetve a szigetelést is, valamint sötétítéssel látták el az ablakokat.

300 LE-s Audival csempészték a cigit 3 A rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóit, akik a további eljárást lefolytatják, valamint lefoglalták a mintegy kilencmillió forint értékű cigarettát.

Kíváncsi rá milyen átalakított szörnyekkel csempészik a cigarettát? Olvassa el a témában készült átfogó riportunkat!
Forrás:police.hu