Négy eritreai, egy pakisztáni és egy szudáni férfit akart átcsempészni a határon az a 30 éves szerb férfi, akit 2014. május 13-án 19 óra 45 perckor az M70-es autóút csörnyeföldei pihenőhelytől pár kilométerre fogtak el a Mélységi Ellenőrző és Közterület Támogató Osztály járőrei. 
Még a csomagtartóban is volt utas! 1
A férfi egy magyar rendszámú Ford Mondeo típusú személyautót vezetett, és rajta kívül még hat külföldi utazott az autóban. Amikor a rendőrök megállásra kényszeríttették a férfit, a járőröket kikerülve akart elmenekülni, azonban az egyenruhások elfogták és átvizsgálták az autót is, melynek még a csomagtartójában is utazott egy külföldi. A hat férfi nem rendelkezett Magyarország területére érvényes tartózkodási engedéllyel. 
Még a csomagtartóban is volt utas! 2
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a 30 éves embert gyanúsítottként hallgatták ki, elmondta, hogy utasai nem rendelkeztek okmányokkal, azonban fizetség ellenében vállalta el a fuvart. A gyanúsított azt is bevallotta a nyomozóknak, hogy a pénz egy részét előre megkapta, a többit pedig Olaszországban fizették volna ki neki.
 
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 30 éves szerb férfi ellen, akit a rendőrök őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A hat külföldit a zalai rendőrök a Nyírbátori Őrzött Szálláshelyre vitték.
Forrás: police.hu

Még a csomagtartóban is volt utas! 3