Az első negyedéves eladások összesítése után továbbra is a Toyota a világ legnagyobb autógyártója. A tavalyi év azonos időszakánál jó hat százalékkal több, 2,58 millió autót adtak el, derült ki a cég mai napon kiadott sajtóközleményéből, és ezzel a japán csoport újfent lekörözte két legnagyobb vetélytársát, a Volkswagen-csoportot és a General Motors-t. 

A GM 5,2 százalékkal növelte eladásait, 2,46 millió darabra, míg a VW-konszern globális értékesítése 5,8 százalékkal emelkedett, tőlük összesen 2,4 millió új autó talált gazdára január, február és március során. A Volkswagen számai azonban nem tartalmazzák az MAN és a Scania eladásait, emlékeztet a német Automobilwoche.de hírportál. 
Mint emlékezetes, a Volkswagen deklarált célja, hogy 2018-ra a világ legnagyobb autógyártója legyen. Ennek érdekében ötvenezer új munkahelyet teremt világszerte; ebből húszezret Kínában, ahol gigantikus villanyautó-projektbe kezdenek: 18,2 milliárd eurót (5,46 billió Ft) fognak elkölteni a kereskedői hálózat fejlesztésére, és a VW e-Uptól a hibrid Bentley-ig terjedő termékpaletta bevezetésére.
A tavalyi évben a Toyota 9,75, a General Motors 9,29, a Volkswagen 9,07 millió autót értékesített világszerte.