A 26 éves Kristina Longnak elvileg mindene megvolt, ami egy boldog élethez kellhet: jogi diploma, ígéretes állás egy jól menő ügyvédi irodánál, ráadásul 2010-ben a világ legszebb egyetemista lányai között képviselte szülőhazáját, Észak-Írországot a World Miss University szépségversenyen. 

Ennek most mind vége, hála egy átmulatott éjszaka után hozott szörnyű döntésnek. 
A hölgy borral és vodkával átitatott, céges karácsonyi buli után engedett kollégái kérésének, és kocsival elvitte néhányukat egy másik szórakozóhelyre. Amikor már hazafelé tartott, mellette ülő barátnője részegen hányni kezdett. Ez elvonta a szintén erősen ittas hölgy figyelmét az útról, így a megengedett 30 helyett 50 km/órával haladó autó fékezés nélkül gázolta el a zebrán átkelő, 53 éves David Robinsont. 
A férfi 24 métert repült az ütközés hatására, a nő azonban megállás nélkül továbbhajtott. A láb- és gerinctörést, valamint fejsérülést szenvedett férfihoz percekkel később egy arra járó autós hívott mentőt. Az áldozat több mint egy hónapot töltött kórházban, és további heteken át kellett nyakmerevítőt viselnie. Mr. Robinsonról jelenleg idős szülei gondoskodnak, az egykori sportoló egészsége a két hónappal ezelőtti baleset óta a mai napig nem állt helyre. 
Long kisasszony csak több órával a gázolás után árulta el egyik rokonának, hogy mi történt. Akkor értesítették a rendőrséget, akik még mindig bőven a megengedett érték fölötti véralkoholszintet mértek nála. 
A balesetet rögzítette egy térfigyelő kamera; amikor a hölgynek megmutatták a felvételt, elsírta magát. A tárgyaláson elismerte felelősségét; a bíróság 12 hónap börtönbüntetésre ítélte, és két évre eltiltotta a vezetéstől.
Nyitóképünk illusztráció

Nem csak részegen, túl gyorsan hajtva lehet embert gázolni: elég, ha autós és gyalogos egyaránt elmebeteg, mint ebben a sokkoló esetben.