Összegezte autólopási tapasztalatait a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület, amely eltűnt autók felkutatásával foglalkozik. 2010 májusa óta lehet bejelenteni az autovadasz.eu weboldalon a lopott gépjárműveket. Az eltelt 32 hónap alatt, 2242 bejelentés érkezett, közülük 1782 Budapestről.

A szervezet úgy véli, ezen adatok alapján megállapítható, melyek a legveszélyesebb utcák a fővárosban. A listára kerüléshez 32 hónap alatt 6 autó ellopása kellett az adott helyszínről.

Itt lopják leginkább az autókat 2

A legveszélyesebb utak, utcák

Ezek alapján az Üllői út IX-ik kerületi szakasza végzett az élen. Onnan 15 autólopásról tettek bejelentést, míg az Üllői út XIX. kerületi szakaszáról csak egy lopásról kaptak hírt, míg a többi szakaszáról nem is érkezett bejelentés a károsultak részéről. Így a X. és XVIII. a kerületi szakaszról sem.

Második helyen a zuglói Róna utca és a III. kerületi Szőlő utca áll. Harmadikként szintén egy III. kerületi helyszín, a Lajos utca következik a maga 11-es darabszámával.
Itt lopják leginkább az autókat 3

Az autólopások kerületenkénti megoszlása

Bár az utcákra történő bontásban az Üllői út IX. kerületi szakasza áll az első helyen, a kerületi lopásszámokat nézve Ferencváros “csak” a 9-ik helyen áll. Így korántsem ez a legvészesebb terület az autólopások számát tekintve.

Elemzésében az egyesület rámutat arra, hogy míg a 2012. évi statisztikában a III., a II., a XIV. és a XI. kerület volt a legfertőzöttebb, addig az összes bejelentést figyelembe véve a sorrend XI.,III., XIV. és II. kerületre változik. Az első négy kerület ugyanaz marad, csak más helyen állnak.

Ezekben a kerületekben különösen óvatosnak kell lennünk, mert itt az autótolvajok folyamatosan kárt okoznak.

Arra is kíváncsi milyen autókat lopnak leginkább? Kattintson erre a linkre és kiderül!.

Forrás: autovadasz.eu