Maja istenről nevezik el az új Lamborghinit 2 Először júniusban adtunk hírt minden idők legnépszerűbb Lamborghini modelljének, a Gallardónak az utódjáról. Akkor még úgy tudtuk, az új generációs Audi R8-al szoros rokoni szálakat ápoló autót Cabrerának (spanyolul ‘kecskepásztor’) fogják nevezni. 

A legújabb hírek szerint azonban Huracan, azaz hurrikán lesz az autó neve – a spanyol szót a maja nyelvből vették át a konkvisztádorok, az amerikai nép a tűz, a vihar és a szél istenét hívta így. 
Maja istenről nevezik el az új Lamborghinit 3
A Huracan nevet még tavaly áprilisban védette le a Lamborghini, ugyanakkor, amikor az Urus-t és a Deimos-t. Előbbit azon nyomban fel is használták szabadidőjármű-tanulmányukon; a Deimos ennek szériaváltozata lehet, legkorábban négy év múlva. 
A Huracan (már ha valóban így hívják majd) a jelenlegi 5.2 V10 szívómotor tovább fejlesztett változatát kapja meg, teljesítménye 600 lóerő körül lesz. Az Audi R8 következő kiadásának közvetlen rokonaként színre lépő, annak vadonatúj alumínium térvázára épülő modell kézi és dupla kuplungos sebességváltóval kerül forgalomba. 
A Lamborghini márciusban, Genfben tartja újdonsága hivatalos világpremierjét, de a napokban több, jobbára értelmetlen előzetes is megjelent az interneten, mint a fentebb látható, motorindító-gombot ábrázoló kép, vagy az alábbi videó: