Fokozott rendőri ellenőrzést tart a rendőrség Pest megye teljes területén péntek estétől vasárnap késő estig – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.


Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint az ellenőrzésre számítani lehet péntek este 8 órától másnap hajnali 2 óráig, szombat este 10 órától vasárnap hajnali 4 óráig, illetve még aznap délután 5 és este 10 óra között, a megye bel- és külterületein bárhol.
    
Nincs közvetlen oka a fokozott ellenőrzésnek, nem kötődik rendkívüli eseményhez sem. Célja a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése – magyarázta a szóvivő.

Ezzel párhuzamosan indul a rendőrség országos akciója is. A Lavina néven futó ellenőrzés október végétől december közepéig zajlik majd, elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére szolgál. Lényege, hogy a sebességellenőrzési helyek egymáshoz viszonylag sűrűn, egy adott út teljes hosszára, vagy annak éppen egy meghatározott szakaszára összpontosulnak.

Ám a rendőrök nemcsak a sebességtúllépések ellen lépnek fel, hanem ellenőrzik többek között a gépjárművezetők ittasságát és a biztonsági öv használatát is.

Forrás: MTI, police.hu