Ez a cikk akár egészen másról is szólhatott volna, de a napokban tapasztalt kedvezőtlen időjárás miatt el kellett halasztani a világrekord-kísérletet, így ahelyett, hogy a világ leggyorsabb elektromos járművét mutatnánk be, be kell érnünk azzal, hogy a (legalábbis gyártója szerint) legerősebbről írunk. 

Ismerős arc: sapkában II. Albert monacói herceg

Ismerős arc: sapkában II. Albert monacói herceg

Ismerős arc: sapkában II. Albert monacói herceg


A vadonatúj fejlesztésű Venturi VBB-3 két éven át készült, azzal az egyetlen céllal, hogy megdöntse az elektromos hajtású szárazföldi gépjárművek sebességi rekordját, amelyet egyébként elődje állított be 2010-ben, 495 km/órával. 
A mostani, harmadik generációs modellt az Ohio állami egyetemmel folytatott, immár négyéves együttműködés keretében fejlesztette ki Gildo Pallanca Pastor mérnök vállalkozó és csapata. 
Nem aprózzák el a dolgot: egyenesen 600 km/óra a cél – ha nem is most rögtön, de legkésőbb 2014-re. 
Ha a rossz idő miatt el is maradt az elektromos személyautóiról is ismert Venturi rekordkísérlete, mégis volt része megdicsőülésben a stábnak: a Bonneville-sóstónál felállított táborukat felkereste II. Albert monacói herceg, hogy lelki támogatást nyújtson a számára egyébként ökológiai vonatkozásai miatt kedves projektnek.