Előzetes becslések szerint akár hatvan évre is elítélhették volna Nichole Baukust, a texasi nőt, aki tavaly nyáron merev részegen a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, és ott teherautójával frontálisan ütközött egy szedánnal, megölve annak két utasát, és máig helyre nem hozható sérüléseket okozva egy harmadiknak. 

A 24 éves fiatalasszony egy texasi sportbárban italozott aznap este; a helyi biztonsági kamerák felvételei szerint öt óra leforgása alatt huszonegy egységnyi alkoholt (tizenhét felest és négy sört) ivott meg. 
                  
A felvétel egy részén az is látszott, amikor a pincér egy tálcányi felest tesz le a már ittas hölgy elé. 
Mivel Texasban egyszerre legfeljebb két egységnyi alkoholt szolgálhatnak fel egy vendégnek, a bár megsértette a törvényt, ezért egymillió dolláros kártérítést fizet a baleset vétlen túlélőjének, a bal első ülésen utazó 20 éves férfinak, akinek a mai napig jelentős fájdalmai vannak. Felső fogsora az állkapcsát ért ütés következtében megsemmisült. 
A vádlott, akinek édesapja a tanúk padján bevallotta, hogy maga is többször került összetűzésbe a törvénnyel ittas vezetés miatt, azon a bizonyos estén nem csak alkoholt fogyasztott: szervezetében marihuánát és nyugtatót is találtak a szakértők. 
Ha Baukus is személyautóban ül, alighanem ő is életét veszti - vagy mindenki túléli a balesetet.

Ha Baukus is személyautóban ül, alighanem ő is életét veszti – vagy mindenki túléli a balesetet.

Tanúk elmondása szerint a vádlott alkalomadtán kereskedett is ezekkel a szerekkel. 
Nichole Baukus a tárgyalás korábbi fázisaiban ellentmondásosan viselkedett: hol azt nyilatkozta, nem emlékszik az estére, hol azt, hogy neki kellett volna meghalnia a balesetben. Az egy éve húzódó tárgyaláson végig tagadta bűnösségét, az ítélethirdetés előtt két nappal azonban megváltoztatta vallomását, és bűnösnek vallotta magát.