Elkezdődik a Thököly út Hernád utca és Dózsa György út közti szakaszának felújítása. Július 30-ától a VII. kerület egyik legfontosabb, ugyanakkor igen leromlott állapotú útszakasza az M4-es metró Baross téri felszíni rendezési munkáival összehangolva újulhat meg. A nettó 179 millió forintos felújítás szeptemberre fejeződik be.

Új zebrák, villanyoszlopok, kicserélt pályaszerkezet

A munka során megközelítőleg 322 méter hosszban kicserélik az úttest pályaszerkezetét, elbontva a nagykockakő burkolatot és a villamospályát, valamint a felhagyott villamosvonal felsővezeték-rendszerét.  Átépítik a buszmegállókat, így az 5-ös autóbusz, valamint a 7-es buszcsalád járatai hamarosan bazaltburkolatú öbölbe tudnak beállni.

A Thököly út ezen szakaszán található öt gyalogátkelőhellyel együtt a közvilágítási hálózat is megújul, két új villanyoszlopot helyeznek el a Hernád utcai gyalogos átkelőhelynél, amelyeket a mozgáskorlátozottak és vakok számára is megfelelő módon alakítanak ki. A felújítás során a városközpont felé középen vezetett buszsávot alakítanak ki, ugyanakkor az úttest mindkét oldalán lesz kerékpársáv, a jobb oldalon pedig parkolósáv létesül. Korszerű burkolatot kapnak a járdák is.
 
Forgalmi rend az építkezés ideje alatt

Az építési munkák ideje alatt a jelenlegi korlátozott forgalom (közösségi közlekedés járműve, taxi, munkagép) irányonként egy-egy forgalmi sávon haladhat. Az érintett szakaszon megállási tilalmat rendeltek el. Az érintett autóbuszjáratok az építkezés ideje alatt is változatlanul közlekednek.

Forrás: BKK