Az évszázad árvize miatti rendkívüli útlezárások és tömegközlekedési korlátozások következtében közlekedési nehézségek várhatóak hétfőtől Budapesten – hívja fel a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub közleményében.

Mint mondják, a kieső rakpartok és a nagy áteresztőképességű utakon bevezetett forgalomkorlátozások miatt Budapest a múlt hetinél is nagyobb közlekedési káosznak néz elébe.
Nem csak autóval lesz járhatatlan a város, az elterelt, vagy rövidebb úton járó tömegközlekedési járatokon is óriási tumultus lehet.

Az ország legnagyobb biciklis szervezete ezért azt kéri a budapestiektől, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését! Ezzel nem csak a dugókban való araszolás miatti késéseket, megnövekedett kiadásokat és stresszt kerülhetik el, hanem a tömegközlekedési járatokra való várakozást és a járműveken várható tumultust is.

Nemcsak a fővárosiaknak javasolják a bringa használatát, de mindenki másnak is, hiszen nyári időben való kerékpározás nem jár semmilyen kényelmetlenséggel, viszont egyszerű, gyors és olcsó alternatívája a többi közlekedési módnak.