A be- és kihajtás teljesen lehetetlen az oszlop miatt, amelyet pár nappal korábban állítottak fel – nem ugyanazok a munkások. Az andoveri családi ház tulajdonosa egy nyugdíjas özvegyasszony, Kathleen Annals, aki nem csupán az oszlop miatt nem használja a bejárót, hanem mert nincs autója. Férje halála után eladta kocsijukat, mégis dühös a lámpaoszlopos bejáró miatt, mert képtelenség a környéken parkolni, és ha rokonai, vagy barátai meglátogatják, nem tudnak beállni a kertbe.
    
Az esztelen, lámpaoszlopos beállót sokan örömmel fényképezik, mert feltehetően egyedülálló a világon. Létrejöttének oka az önkormányzat és a kocsibejáró megépítője közötti kommunikáció teljes hiánya. A kocsibejáró helyén eredetileg kerítés állt, az önkormányzat lámpaállító emberei pedig nem tudták, hogy pár nap múlva mi épül oda.

A bejáró kivitelezője ugyan jól látta, hogy a frissen felállított oszlop miatt lehetetlen a nagykapu használata, mégis lebontotta a kerítést, kikövezte a kocsibeállót és beépítette a kerítésbe a kaput, a megrendelőnek – az idős asszonynak – meg azt mondta, hogy az önkormányzatnál adjon be lámpaoszlop-odébbhelyezési kérelmet a járdaszegély megbontásának igénylésével. Utóbbi 600-1200 fontba (210-420 ezer forintba) kerül.
   
Az önkormányzat megértő, meg is köszönte, hogy az asszony elismerte: a lámpaoszlop előbb volt, mint a beálló. Egyúttal közölték, hogy igyekeznek minél kisebb összeggel terhelni a nyugdíjas nőt, amire lehetőséget ad, hogy minden esetben egyedi elbírálás alapján döntenek a járdamódosítás és lámpaoszlop-áthelyezés költségének lakossági önrészéről.

(Forrás: MTI)