Három kilométert gyalogolt egy kilenc éves lány az Egyesült Államokban, hogy autóbalesetük traumája után éjszakai sötétségben, bozótos, sziklás, nehéz terepen felkapaszkodva segítséget szerezzen kocsiba szorult apjának.

A szerencsétlenség Kalifornia déli részén, kihalt vidéken történt vasárnap éjjel egy órakor. A Ford Explorer letért az útról és egy 60 méter mély kanyonban állapodott meg a tetején, miután többször átpördült. Az autóban ketten voltak, a lányka és 35 éves apja, aki képtelen volt mozdulni.

A gyermeknek sikerült kiszabadítani magát, visszakapaszkodott az útra, és nekivágott az éjben, hogy apját kimentsék. Előbb egy közeli házhoz jutott el, de ott senki sem nyitott ajtót, ezután egy az útmenti vasútállomáson próbálkozott, de csak másfél órával később tudott leinteni egy autót.

Amikor a mentők az apához értek, a férfi már halott volt. Lánya megúszta horzsolásokkal, zúzódásokkal és egy felületi arcsérüléssel,

“Sokat gyalogolt félelmetes környezetben. Az út meredek, bozót övezi és prérifarkasok kóborolnak a vidéken” – méltatta Tom Lackey rendőrőrmester a gyermek lélekjelenlétét.

Forróköves masszázsfotel, övlégzsák, 1500 wattos hifi – mesebeli szolgáltatások az új Mercedes S-osztályban. Ide kattintva olvashat az új luxusautóról.

Forrás: MTI