Az idén 90 éves a BMW Motorrad, vagyis a motorkerékpárgyár, amit a cég különböző módokon meg is ünnepel. Három modelljének (R 1200 GS Adventure, az R 1200 R és az R 1200 RT) is lesz jubileumi, limitált szériás változata “A BMW motorgyár 90 éve” elnevezéssel, illetve nemsokára érkezik az első modell, az R32-es tiszteletére szentelt motor. Erről egyelőre keveset tudni, ha tényleg olyasmi lesz, mint az eseményre kiadott grafikára felskiccelt gép, elégedettek lehetnek a márka rajongói – dögös, férfias,  letisztult, funkcionális, mégis sármos, modern – tiszta Steve McQueen. 
Sokan tudják, hogy a BMW az első világháborút lezáró versailles-i békeszerződésnek köszönheti a létét, amely megtiltotta a legyőzött Németországnak, hogy repülőgépeket gyártson. A BMW gyár pedig pont ezzel foglalkozott, így ki kellett találni valamit – elkezdtek motorblokkokat gyártani. Majd komplett motorokat – Helios nevű nem túl sikeres próbálkozás után megszületett 1932-ben az R32, amely máig meghatározza a BMW motorjainak jellegét. A keresztbe fordított boxermotor például épp 90 éve a BMW védjegye, de említhetnénk a félig zárt olajrendszert is – s a cég kilenc évtized alatt mindig becsben is tartotta technikai tradícióit. 
Ebben a szép videóban ennek a majd’ száz évnek a legfontosabb eseményeit: a motorbicikliket és fejlődésüket tekinthetjük át.