Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők 1
Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők 2

Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők

Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők

Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők 4
Fotó megosztása:
Százmilliós kárt okoztak az autóval ügyeskedők 5


Nemzetközi banki csalás és internetes levélhamisítás miatt börtönbüntetésre ítélt és kártérítés megfizetésére kötelezett két magyar állampolgárt egy amerikai bíróság.

A Tennessee állambeli Nashville bírósága K. Aleksandart 48 hónapra, B. Beatrixet pedig 36 hónapra küldte a rácsok mögé, s emellett további kétévi rendőri felügyeletre és 464 581 dollár (107 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte – közölte weboldalán az amerikai igazságügyi minisztérium.

A 40 éves férfi és a 34 éves nő novemberben bűnösnek vallotta magát. Vallomásuk szerint az eBay-en és más internetes kereskedelmi oldalakon eladó gépkocsikat hirdettek meg, ám a vásárlók, miután átutalták a vételárat az általuk megadott bankszámlákra, sohasem jutottak hozzá a járművekhez. A bűncselekmény-sorozatot csoportosan követték el, a bűnszövetkezet két tagja ellen augusztusban emelt vádat a szövetségi nagyesküdtszék.

 A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) korábban azt közölte, hogy a férfi hamis magyar útlevelek birtokában összesen 17 számlát nyitott a Bank of America észak- és dél-karolinai fiókjaiban, mindegyiket más néven. A férfit a Tennessee állambeli Madisonban, a nőt pedig a Georgia állambeli Kennesawban fogták el, amikor hamis magyar iratokkal bankszámlát akartak nyitni.

A páros összesen 36 embert csapott be, a két magyar által okozott kárt 550 ezer dollárra (126 millió) becsülik. A nő vallomása szerint a férfi a pénz nagy részét átutalta kettejük külföldön tartózkodó bűntársainak.