Novemberben a Sandy hurrikán hatalmas károkat okozott az USA keleti partján, többek közt a Chevrolet kikötőben szállításra várakozó autói közt is rengeteg került víz alá. A járművek tönkrementek, de a cég úgy döntött, megsemmisítés helyett felajánlja őket gyakorlási célokra. A krízishelyzetekben kulcsfontosságú elsősegélynyújtó szakemberek szimulálhatják majd a főleg nagyvárosi, autós környezetben kialakuló helyzeteket.
 
Nem ér véget a roncsautók kálváriája, de szenvedésük hasznos célt szolgál

Nem ér véget a roncsautók kálváriája, de szenvedésük hasznos célt szolgál

A több mint 7000 főt foglalkoztató Guardian Centre névre hallgató polgári védelmi központok mindenféle vészhelyzetre felkészítik a szakembereiket, szimulálnak biológiai, vegyi fegyveres támadásokat, nukleáris csapásokat. Ezzel az autómennyiséggel hatalmas lépést tehetnek a segítők, hogy a városi, torlódásos, jellemzően sok járművel járó mentési helyzeteket gyakorolhassák, amire eddig kevés lehetőségük volt. És minél többet tudnak gyakorolni, annál profibbak lesznek éles helyzetben.
A Chevrolet a hurrikán tombolása idején már felajánlott mentési célokra 24 teljesen felszerelt Express kisbuszt mentési célokra.