Egy középiskolai birkózó segédedző számára nincs nagyobb öröm annál, mint amikor saját fia megnyeri az állami korosztályos bajnokságot. Illetve mégis: ha biztonságban hazajutnak a versenyről.

Üdítővel mentette meg a lángoló autóban rekedt családját 2


Ez utóbbi kis híján nem adatott meg Jeff Branch családjának. Az apuka és két fia este hazafelé tartott, amikor Ford Edge terepjárójuk az autópályán hátulról belerohant egy nyerges vontatóba, megpördült, átszakította a felezőkorlátot, majd a túloldalon frontálisan ütközött egy másik kamionnal és kigyulladt.

A családra a biztos halál várt volna, ha Jeff felesége nem saját autójával érkezik a meccsre. így viszont mögöttük haladt, amikor a borzalmas ütközéssorozat bekövetkezett. Kiugrott az autóból, odarohant a lángoló terepjáróhoz, ám nem tudta kinyitni az ajtókat. Ekkor saját autójából elővette a mérkőzésről megmaradt izotóniás sportitalokat és ásványvizes palackokat, és azok tartalmát a lángokra locsolta.

Az autóban rekedt fiúkat és apjukat később a tűzoltók szabadították ki a felismerhetetlenségig összeroncsolt autóból. Jeff Branch segédedző bal oldala súlyos zúzódást szenvedett, de az orvosok szerint helyre fog jönni, a két fiút, Dereket és a friss bajnok Jaredet kivizsgálás után hazaengedték a kórházból. Elképzelhetetlen szerencséjük volt, hiszen sem ők, sem apjuk nem viselte biztonsági övét.

Az előzetes szakértői vélemény szerint Jeff Branch vélhetően elaludt a volánnál. A Kentucky állambeli Ford gyárban dolgozó Branch pénteken dolgozott, majd egész éjszaka okleveleket és kupákat készített elő a másnapi versenyre, így a szombati bajnokság végére teljesen kimerült.