Abu-Dzabiban bemutatkozott a Citroën 2013-as ralicsapata. A helyszínválasztás nem véletlen, a közel-keleti állam lesz a csapat főszponzora, leváltva az eddig Red Bullt. A váltás nyomán a csapat színvilága megváltozott, az arany lesz a domináns. Várhatóan az energiaitalos cég sem tűnik el a rali-világbajnokságból, minden bizonnyal a Volkswagen-csapatot támogatják a jövőben.  

Korábban is szerepelt Abu-Dzabi a WRC-ben, egyfelől a Ford-csapat főtámogatójaként, de a sorozat szponzoraként is jelen voltak. Ahogy akkor, ezúttal is a főszponzor képviseletében szerepel a Citroën  csapatnál Khalid Al-Qassimi, aki a Svéd-ralival kezd és nyolc versenyen vesz rész, miközben egy Citroën DS3 RRC-vel szerepel majd a közel-keleti ralibajnokságban.

Mind a 13 versenyen indul majd a Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen páros, míg a két év után visszatérő Dani Sordo – Carlos del Barrio kettős legalább 11 versenyen vehet részt. Utóbbiak feltételezhetőleg a legdrágább tengerentúli versenyeket hagyják ki, ám ha az eredmények úgy alakulnak, ez változhat.

Három versenyen biztosan rajthoz áll, de az is lehet, hogy a jövő évi rali-világbajnoki sorozat négy állomásán ott lesz a sorozatban kilencszeres vb-győztes Sebastian Loeb, aki szeptemberben jelentette be, hogy egy újabb vb-címért már nem küzd meg.
A francia pilóta a januári monte-carlói viadalon elindul, már csak azért is, mert navigátora, Daniel Elena monacói, s ugyancsak szerepel majd októberben a Francia-ralin, melynek szakaszait Elzászban – abban a régióban, amelyben ő született – bonyolítják le.

Ezek mellett a februári Svéd-ralit szemelte ki, mert azon csak egyszer sikerült neki eddig győznie, de nem hagyományos versenykörülmények között, és szeretne bizonyítani. Kiegészítésként még az argentin futam kerülhet képbe. Loeb természetesen minden versenyen egyes rajtszámmal indulhat és a Citroën ezeken az eseményeken őt nevezi az egyikként a konstruktőri pontokért.

Loeb programját néhány GT-futam egészítheti ki, majd 2014-re – amennyiben a Citroën igazgatósága erre rábólint – a túraautó-világbajnokságot célozza meg.