Ritka pechje volt négy román csempésznek Máramaros megyében: a frissen beszerzett, 1500 csomag zárjegy nélküli cigarettadoboz tartalma értéktelen hamisítványnak bizonyult, majd az ukrán partnerek átverésére használt hamis pénz miatt kellett magyarázkodniuk az őket elfogó a rendőröknek  – adta hírül az Evenimentul Zilei című román lap.

A máramarosszigeti határőrök szerint a rajtaütés a “szokásos” forgatókönyv szerint zajlott: a csempészek “előörs” autója haladt az árut szállító jármű előtt, de a határőrök elzárták az útjukat. Ekkor a csempészek az árut hátrahagyva mindannyian az előörsnek használt autóval próbáltak menekülni, de rövidesen elkapták őket az utcán.

Az autókat a határőrség udvarán átkutatták, a négy elkövető ekkor szembesült azzal, hogy a frissen beszerzett 1500 cigarettásdobozból csak negyven tartalmaz árut, a többi fűrészporral volt tele. Az anyagi veszteség amúgy nem lett volna túl nagy, mert hamis pénzzel fizettek az ukrán partnereknek, csakhogy náluk is maradt a 23 darab, azonos sorozatszámú, százlejes bankjegy, amelyeket a határőrök megtaláltak náluk.

Az elkövetők ellen csempészésért és hamis pénz forgalomba hozásáért is eljárás indult.

Forrás: MTI