Nem valamelyik nagy nemzetközi autószalonon, hanem az M divízió 40. születésnapját ünneplő a Nürburgringen rendezett fogadáson mutatta meg először a BMW az új M6 Gran Coupét. Hivatalos közlemény egyelőre nincs róla. Az elegáns négyajtós a hatos sorozat harmadik változata a kupé és a kabrió után, amely megkapja az M divízió technológiáját.

BMW M6 négy ajtóval is 1
BMW M6 négy ajtóval is 2

BMW M6 négy ajtóval is

BMW M6 négy ajtóval is

BMW M6 négy ajtóval is 7
BMW M6 négy ajtóval is 8
BMW M6 négy ajtóval is 9
BMW M6 négy ajtóval is 10
Fotó megosztása:
BMW M6 négy ajtóval is 11


Összességében ez már a hatodik modell (M5, X5 M, X6 M is), amelybe bekerül a 4,4 literes duplaturbós V8-as motor. Teljesítménye a többi M6 variánséhoz hasonlóan 560 lóerő, maximális nyomatéka 680 Nm.

Bár hivatalos adatokat még nem közölt a BMW, vélhetően a kupéhoz képest kissé nehezebb karosszéria ellenére is igen jó tempót produkál majd az M6 Gran Coupe. Várhatóan 4,3 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órára, végsebessége pedig 250 km/óra lehet korlátozással – az M vezetői csomag megrendelésével viszont 305 km/óráig hajtható.

Hasonlóan féltestvéreihez, hétfokozatú duplakuplungos automata juttatja a 20 colos hátsó kerekekhez az erőt az aktív differenciálmű közbeiktatásával. A többi Gran Coupétól az egyedi lökhárítók, a karbon tető, a szélesebb sárvédők, a négy kipufogóvég különbözteti meg.  Az egyébként luxuskivitelű utasteret M-es sportkormány, M-es sportüléses és M-es váltókar alakítja sportosabbá.

Elérhetőek hozzá az adaptív LED-es fényszórók, a head-up display, a fényszóró-asszisztens, az éjjellátó rendszer, a sávelhagyásra figyelmeztető és a sávtartó rendszer, a tolatókamera, az internet-elérés stb.  

A nagyközönségnek várhatóan decemberben, Los Angelesben, vagy januárban, Detroitban mutatkozik be a BMW M6 Gran Coupe, amely testvéreihez hasonlóan harmincmillió forint feletti összegbe kerül.