A Lamborghini szó hallatán a sebesség, gyorsaság, gazdagság és sportosság jut eszünkbe. Az autókon túl viszont egyre több használati tárgy is napvilágot lát Lamborghini névvel a cipőktől a műszaki cikkeken át a bútorokig. Persze nem csak az olasz márka bővített.

A Lamborghini már 10 éve, az Aston Martin tavaly, a Mercedes idén hozta ki első bútorkollekcióját. Mindhárom luxusmárka tervezőinek álmait a Formitalia Luxury Group önti formába. Az eddig leginkább magazinokban, kiállításokon és internetes oldalakon látott dizájntermékek már Magyarországon is elérhetőek az Art of Home bútorszalonban. A képekre kattintva megnézheti az egyes márkák néhány bútorát.

Aston Martin:
A nagyrészt karbonszálakból vagy csiszolt alumíniumból készült kollekció vonalvezetése követi az Aston Martin autóin látható formai megoldásokat. Egyszerre sportos és minimalista. Anyaghasználatukban megtalálható a karbon, az acél,  az igényes bőrhuzatok, valamint a fa.

Mercedes-Benz:
Kanapé, pihenőszék, étkezőasztal, különféle székek, komód, házimozi-rendszerrel szerelt tévétartó, íróasztalok és ágy is megtalálható a kollekcióban.

Luxusautó-bútorok Magyarországon 1


Lamborghini:

Dominál a kevlár és szénszálak használata, amit az autóiparból ültettek át a bútorgyártásba. A cég azzal büszkélkedik, hogy a legértékesebb anyagokat használja. Tonino Lamborghini – az alapító fia – úgy véli, hogy a dizájnnak szexinek, egyszerűnek és intuitívnak kell lennie, akárcsak egy gyönyörű nőnek. Nem kell, hogy megértsék, vagy megfejtsék.