Az egyik budaörsi bevásárlóközpont parkolójában autót feltörő tolvajokat üldöztek, majd fogtak el a rendőrök Budapest határában kedd délután – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a bevásárlóközpont biztonsági őrei két férfit értek tetten, amint feltörtek egy autót, és különféle értékeket loptak el belőle. A tetteseknek sikerült elmenekülniük, de autójukat az időközben értesített budaörsi járőrök a városban észrevették, és meg akarták állítani őket.

A sofőr azonban nagy sebességgel továbbhajtott Budapest felé az autópályán. Közben különféle tárgyakat dobáltak ki a kocsiból, majd a Kőérberki út és az Egér út kereszteződésében összeütköztek egy szabályosan közlekedő áruszállítóval; a vétlen autóban egy ember könnyebben megsérült.

A kidobált holmik átvizsgálása után derül majd ki, hogy egy vagy több lopásból származnak-e. Az őrizetbe vett két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

Forrás: MTI