Egy-két gyár bezárása jöhet
Egy-két gyár bezárása jöhet

1000 irodistát rúghat ki az Opel

1000 irodistát rúghat ki az Opel

Egy-két gyár bezárása jöhet
Egyedül kell boldogulni
Eladásra kínálta, majd megtartott az Opelt a GM
A választási kampányban a munkahelyek megmentése is szerepelt
Csak kutatásra van pénz
Merre tovább?
Egyedül dolgozik a GM
Fotó megosztása:

Merre tovább?

Merre tovább?

Mintegy ezer munkahely megszüntetésére készül az Opel a társaság németországi központjában, az adminisztratív területen – számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung a vállalat két felügyelőbizottsági tagjától származó értesülésre hivatkozva.

 

A rüsselsheimi központban 3300-an dolgoznak az adminisztrációban, a leépítés nagyjából minden harmadik dolgozót érintené. Az Opel illetékes szóvivője megerősítette a hírt, számokat azonban nem említett. Utalt arra, hogy – mint már többször hangsúlyozták – a növekedést elősegítő stratégia jegyében karcsúsítani és rugalmasabbá kell tenni a vállalati szervezeti struktúrát, csökkenteni kell a költségeket.

 

A sok más, elsősorban a nyugat-európai piacra összpontosító autógyártóhoz hasonlóan az Opel is erőteljesen érzi az adósságválságot: Nyugat-Európában közel 15 százalékkal csökkent az értékesítés az első félévben az egy évvel korábbihoz képest, míg a globális piacon 6,3 százalék volt a visszaesés.

   

A gyenge kereslet miatt az Opel-gyárakban a tervek szerint egész szeptemberben hétfőn és pénteken rövidített munkaidőben dolgoznak. Azt még nem lehet tudni, hogy októberben mi lesz a helyzet.

 

Forrás: MTI