A 2012-es Finn-rali csütörtöki programja:
SS1 Koukunmaa 13,68 km
SS2 Jokimaa 2,00 km
SS3 Mynnilä 14,22 Km
Csütörtök késő délután három szakasszal megkezdődött a 2012-es Finn-rali. A rali-világbajnokság nyolcadik futamán Sebastien Loeb kezdett a legjobban. A Citroën versenyzője csütörtökön két szakaszt megnyerve 7,3 másodperces előnyt hozott össze, ami igazán kiemelkedő, ha figyelembe vesszük, hogy mindössze harminckét kilométert kellett teljesíteni versenytempóban. 
Loeb, aki a szerdai időmérőt megnyerve a tizedik rajthelyet választotta, az első és a harmadik szakaszokat nyerte meg, míg a másodikon 0,1 másodperccel szorult Petter Solberg mögé. 
“Pillanatnyilag remekül érzem magam az autóban és nagyon igyekeztem is” – nyilatkozta a nyolcszoros világbajnok a wrc.com-nak. “Tudom, hogy képes vagyok a győzelemért harcolni, jól éreztem magam és próbáltam élni a  a lehetőséggel, hogy a maximumon hajtsak. Ám számos finn versenyző is nyerni akar, szóval a legjobbat kell nyújtanom.”

És valóban, Loeb mögött sorakoznak az északi versenyzők, akik általában remekül mennek a finn pályákon. A finn Jari-Matti Latvala (Ford) a második, a finn Mikko Hirvonen (Citroën) a harmadik, a norvég Mads Ostberg a negyedik.
Az első két szakaszt követően még Petter Solberg volt a második, ám a harmadik gyorsaságin viszonylag sokat, 7,7 másodpercet veszített, amivel a hatodik helyig csúszott vissza az eredménylistán, Thiery Neuville mögé. 
Az ausztrál Chris Attkinson először vezeti a Citroën DS3 WRC-t, ráadásul idén ez csupán a második vb-futama, így nem csoda, ha elégedett a hetedik helyével, amivel Jevgenyij Novikovot és Ott Tanakot is megelőzi. Jari Ketomaa a hátsó kerekek tapadásvesztésével küzd a nagy sebességű kanyarokban – amiből a Finn-ralin rengeteg van -, így több alkalommal is az út széléről kellett összeszednie versenyautóját. Tizedik az összetettben. 
Ken Block kétkerék-hajtásúvá varázsolta Ford Fiesta WRC-jét, amikor a nyitó szakaszon nekicsúszott a partfalnak. A videókban nagyon ügyes amerikai a 17. helyen áll, elmondása szerint jelentősen fejlődnie kellene az itiner írásban. (videón az eset)

A 2012-es Finn-rali állása a csütörtöki nap  után (3/18 szakasz):

1.  Sebastien Loeb      Citroën DS3 WRC                15p07,1 mp
2.  Jari-Matti Latvala   Ford Fiesta RS WRC             + 7,3 mp
3.  Mikko Hirvonen      Citroën DS3 WRC                 + 7,3 mp
4.  Mads Ostberg        Adapta Ford Fiesta RS WRC   + 7,5 mp
5.  Thierry Neuville      Citroën DS3 WRC Junior         + 9,0 mp
6.  Petter Solberg       Ford Fiesta RS WRC              + 9,2 mp
7.  Chris Atkinson       Qatar Citroën DS3 WRC          + 15,6 mp
8.  Jevgenyij Novikov  M-Sport Ford Fiesta RS WRC   + 18,2 mp
9.  Ott Tanak            M-Sport Ford Fiesta RS WRC   + 21,1 mp
10.  Jari Ketomaa       Autotek Ford Fiesta RS WRC    + 33,1 mp
A részletes eredményért kattintson erre a linkre!
Videó még az időmérőről:
A 2012-es Finn-rali pénteken kilenc szakasszal folytatódik.