Állampolgári bejelentés nyomán érkeztek a rendőrök 2012. július 13-án a Budapest I., Bem rakparta, ahol két férfi egy kisbuszt próbált ellopni. A járőrök tetten érték az elkövetőket, akik a rendőröket meglátva, szétváltak és futásnak eredtek.

Az egyik járőr a járművet őrizte, míg társa egy polgárőrrel eredt az egyik menekülő után. Futva üldözték, ez alatt a rendőr többször megállásra és magadásra szólította fel, az elkövető azonban tovább szaladt.

Kezében egy hegyes, fényes tárgyat tartott, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem dobott el. Egy bokorban bújt meg, majd kilépve onnan a kezében lévő tárggyal többször szúró mozdulatot tett a rendőr felé.

A támadás elhárítása érdekében a rendőr egy figyelmeztető lövést adott le, a férfit azonban ez sem tántorította el, visszalépett a bokor takarásába, majd hirtelen futásnak eredt. További menekülését az időközben odaérkező polgárőr segítségével akadályozták meg, elfogását követően a 35 éves elkövetőt előállították.

Társát, egy 29 éves férfit Batthyány térnél fogták el az időközben erősítésül hívott, helyszínre érkező járőrök. Már a helyszínen kiderült, hogy az elkövetők egy lopott és átrendszámozott gépkocsival érkeztek a Bem rakpartra, az autót a rendőrök lefoglalták.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukat az illetékes bíróság azóta elrendelte.
A további eljárást lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatta Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztálya folytatja le. A 35 éves gyanúsítottat feljelentették hivatalos személy elleni erőszak bűntette kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

a videó a hirdetés után indul

Forrás: BRFK