Hat hét szünet után folytatódik a 2012-es hazai ralibajnokság, melynek harmadik futamát Veszprém és környékén rendezik, azaz a mezőny visszatér a murvás talajra. A nézők ingyenesen tekinthetik meg a versenyt, sőt, a Veszprém Aréna parkolójában felállított szervizparkban nemcsak a futamon induló majd hetven autóval, hanem a magyar mezőny élversenyzőivel is találkozhatnak.

Lakatos Róbert, a verseny főszervezője azt ajánlja, hogy aki csak teheti, mindenképpen látogasson el a vigántpetendi két gyorsasági szakaszra, ugyanis nem mindennapi látvány lesz, ahogy a murvás gyorsaságik végén három kilométeren keresztül zúdulnak le az aszfaltos hajtűkanyarokban a versenyzők. A meteorológiai előrejelzések szerint a kánikula helyett kellemesebb, de napos idő várható a pénteki és szombati szakaszok alatt.


Porban folytatják a magyar ralisok 2 A hazai pontvadászat folytatását kiéhezve várja már a sportág 2009-es abszolút bajnoka, az idei összetettben vezető Herczig Norbert, ellenfelei az idén ismét hazai versenyeken induló Turán Frigyes, a 2012-es idénynyitót megnyerő Kazár Miklós és a tavalyi abszolút 3. helyezett Bútor Róbert lehetnek.

“Rápihentünk és felkészültünk a versenyre, valamint a mezőny és a kánikula legyőzésére. Őszintén remélem, hogy valamivel kedvezőbb lesz az időjárás, mint a hét elején, ugyanis egy-egy szakasz közben az autóban is legalább hatvan fok van, így igazán nem hiányzik senkinek a kánikula. Egy biztos, ilyenkor hat-tíz liter folyadékot is elfogyasztunk egy nap alatt. Természetesen nyerni szeretnék, és bebizonyítani, hogy ez a pálya már régen nem autógyilkos, mint ahogy azt sokan állítják róla” –  mondta Herczig Norbert.
Porban folytatják a magyar ralisok 3 A tavaly nemzetközi színtéren bizonyító Turán Frigyes és Zsíros Gábor is lelkesen készül a veszprémi megmérettetésre. “Nagyon szeretnénk gyorsan menni, ugyanis az összetett bajnoki cím abszolút elérhető a számunkra. Igyekszünk minél jobban felkészülni a versenyre, hisz van olyan szakasz, amin eddig még soha nem mentünk, legfeljebb belső kamerás felvételt láttunk róla. Gabival együtt jól bírjuk a meleget, így az esetleges kánikula talán minket segít majd. Célunk, hogy a dobogó minél magasabb fokán fejezzük be a futamot – fogalmazott Turán Frigyes.

2011 abszolút harmadik helyezettje, az idei esztendő legpechesebb versenyzője, Bútor Róbert abban bízik, hogy a harmadik futamon már nemcsak az első gyorsasági végét érik meg, hanem célba is érnek szombaton.

“Eddig elképesztő balszerencsénk volt, ugyanis Bükfürdőn és a Mecsek Rallye-n is már az első gyorsaságin fel kellett technikai gondok miatt adni a versenyt. Most nagyon felkészülten várjuk a versenyt, minden apró csavart is átnéztünk a Mitsubishin, és bízom abban, hogy nemcsak célba érünk már végre, hanem az első öt hely valamelyikét meg tudjuk csípni” – árulta el a TBR Racing pilótája.
Porban folytatják a magyar ralisok 4
A kétnapos Veszprém-rali teljes hosszúsága 501,8 kilométer, ebből a tíz mért gyorsasági hossza 134,9 kilométert tesz ki. Az első autó az első szakaszon pénteken 15:36-kor rajtol.
Porban folytatják a magyar ralisok 5 Forrás: MNASZ