Három és fél évvel az V12 Vantage Coupe bemutatása után, az Aston Martin leleplezte a modell nyitható tetős variánsát.


Amellett, hogy természetesen ráígér az eddigi V8-as motorral szerelt Vantage roadsterekre, az Aston Martin V12 Vantage Roadster nem okoz komoly meglepetést. Az orrában a kupéban is használt 5935 köbcentis tizenkét hengeres motort találjuk. Teljesítménye 517 lóerő, maximális nyomatéka pedig 570 Nm.

Ha a vezető ügyesen kezeli a hátsókerék-hajtású sportkocsi hatfokozatú manuális váltóját, akár 4,5 másodperc alatt elérheti a 100 km/órás sebességet. A 305 km/óra csúcssebességhez pedig legfeljebb elég hosszú arab vagy német autópálya kell.

A roadster is megkapja a V12 Vantage különlegességének számító “Sport-mód” gombot. Ennek aktiválásával a motor élénkebben reagál a gázadásra és a motor is izgalmasabban muzsikál. A V8-as helyett V12-es motor alkalmazásával párhuzamosan a futómű is változott a Vantage Roadsterben, módosultak a lengéscsillapítók és a hátsó rugók is. Az új modell 19 colos kerekeken támaszkodik.

Látványon is dolgoztak a britek, ennek nyomán új az orrspoiler, a csomagtérfedél és karbonból készülnek az olyan elemek, mint az első koptató, a diffúzor, a külső visszapillantó-házak stb. Belül is vannak megkülönböztető jegyek, így a V8-as roadsterrel szemben itt üvegből készülnek a kapcsolók a középkonzol alsó részéhez. Az egyediséget szénszálas díszítőelemekkel lehet fokozni.

Az Aston Martin V12 Vantage Roadster limitált sorozatban készül és csak bizonyos piacokon forgalmazzák. Nagy-Britanniában 150 000 font, azaz nagyjából 55 millió forint az ára, 5,5 millióval több, mint a kupé esetében.