Júliustól vezeti be a Hörmann a garázs- és udvarikapu-hajtásainak harmadik generációját. A német gyártó legújabb hajtásrendszere – a SupraMatic 3 – napi öt kapunyitási ciklus esetén is körülbelül csak évi 900 forintba kerül.


Az új hajtáshoz egyedi formatervezésű kézi adó jár, amely magas fényű zongoralakk-bevonatot kapott. A hagyományos téglatestformákhoz képest szépnek mondható kézi adó 2011-ben Red Dot formatervezői díjat nyert Németországban.

Ennél azonban fontosabb, hogy a garázskapu- rendszereket a saját fejlesztésű BiSecur rádiós rendszerrel szerelik fel, amely a meglévő megoldásoknál azért biztonságosabb, mert egy az online banki szolgáltatások során is használt 128 bites titkosítással kódolja az adó rádiójelét. A Hörmann mérnökei új jelátviteli rendszert építettek az adókba, így azok a zavaró rádióhullámokkal szemben érzéktelenebbek, így megbízhatóságuk az eddigi legjobb a hasonló termékek között.

A rádiós rendszer két irányban sugároz, ezért a BiSecur rendszer felméri a kapu pozícióját, így felismeri azt is, hogy a garázsajtó nyitva vagy zárva van-e. Így pl. rossz idő esetén nem kell a kapuhoz kimenni ahhoz, hogy megállapítsuk, zárva van-e.

Az új BiSecur adókészülék nem csak visszafelé kompatibilis a hajtásokkal, hanem olyan funkcióval is rendelkezik, amellyel gyorsan és könnyedén átmásolhatóvá válnak a korábbi adón használt kódok, így könnyítve meg az új eszköz használatbavételét.