Otthona közelében autóbalesetet szenvedett Usain Bolt, a férfi 100 m-es síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, de helyi médiabeszámolók szerint sértetlenül megúszta az ütközést.

A Gleaner című újság úgy tudja, hogy az eset vasárnap hajnalban, egy buli után történt, és Bolt honfitársa, egyben riválisa, Asafa Powell is ott volt a helyszínen, de egy másik autóban. “Nem történt sérülés, otthon pihen” – mondta Boltról a menedzsere.


Bolt és Powell csütörtökön összecsapott egymással az oslói Gyémánt Liga-versenyen (előbbi nyert 9,79 mp-cel), most pedig már mindketten otthon, Jamaicában készülnek a hónap végén sorra kerülő hazai válogatóra.

Nem ez volt Bolt első ilyen esete, hiszen 2009 áprilisában is könnyebb sérüléssel vészelt át egy közúti balesetet. Az akkor 22 éves sprinter az egyik támogatójától ajándékba kapott BMW M3-ast vezette Jamaica egyik autópályáján, a főváros, Kingston közelében, amikor – rendőrségi jelentés szerint – a jármű a nedves úton megcsúszott, megpördült és egy árokba esett. Akkor lába sérült meg kissé. Bár a futónak van egy Nissan GT-R-je is, a mostani eset során is egy 420 lóerős BMW M3-ast vezetett. Míg a két éve történt esetben totálkáros lett az autó, a mostani esetben csak az orra tört össze a hasonló modellnek.