Ha az Audinál keresünk szabadidő-autót, ott a Q3, Q5, Q7, de hamarosan tovább folytathatjuk a sort. Az már biztos, hogy a következő Q7-esnek készül kupé változata is Q6 néven. Ugyanakkor az olcsóbb vonalon is bővít a márka, terveznek egy modellt Q2 néven is. A cél, hogy minden méretben kínáljanak modellt a vevőknek.

A hírek szerint egy éven belül bemutatkozik egy tanulmányautó, amely a Q2 érkezését jelzi majd. A kocsi a várakozások szerint kupés kialakítást kap, karosszériája háromajtós lehet. Az autó alapját az új moduláris padlólemez, adja, amelyre többek között az A3 is épül.

A motort keresztben építik be, így a felárért kínált négykerék-hajtás Haldex-kuplungos megoldást rejt. Motorjai az A1 családnak megfelelőek lehetnek, így főként négyhengereseket alkalmaznak. A fő vonalat az 1,4-es turbós benzines és az 1,6-os turbódízel adja majd.

A modell elsődleges ellenfele a MINI Countryman lehet, de nem szabad megfeledkezni a Nissan Juke-ról sem, amely komoly sikert ér el a fiatalok körében. Az Audi Q2 bemutatkozására még legalább három évet kell várni.