Évek óta tarja magát a pletyka, hogy a BMW tervei között is szerepel egy apró városi autó elkészítése.  A bajorok legkisebb járgánya az Isetta modern megfelelője lenne. Villanymotort kapna és a smart vevőit venné célba.

Ilyen lehetne a BMW smartja 1
Ilyen lehetne a BMW smartja 2

Ilyen lehetne a BMW smartja

Ilyen lehetne a BMW smartja 12
Ilyen lehetne a BMW smartja 13
Ilyen lehetne a BMW smartja 14
Ilyen lehetne a BMW smartja 15
Ilyen lehetne a BMW smartja 16
Ilyen lehetne a BMW smartja 17
Ilyen lehetne a BMW smartja 18
Ilyen lehetne a BMW smartja 19
Ilyen lehetne a BMW smartja 20
Fotó megosztása:
Ilyen lehetne a BMW smartja 21 Az 1950-es évek kétszemélyes apróságának feltámadásáról egyelőre hivatalos információ nincs, de Tony Weichselbraunt ez nem zavarta abban, hogy megmutassa, szerinte milyen lehetne a kisautó ma.  

A bécsi iparművészeti egyetem hallgatója eSetta néven készítette el terveit, amelyeken az eredeti autó vonalait felhasználva rajzolt a 21. századba illő kocsit. Például továbbra is a kocsi orrán lehet beszállni. A járgány természetesen elektromos hajtású, töltése induktív módon történne városi pontokon, ahol a vezető is cserélhető. Weichselbraun terveiben ugyanis autómegosztó-hálózat járműveként szerepel az eSetta.

Ha megvalósul a BMW új miniautója, az várhatóan az új i-sorozat tagja lehet. 2013-ban érkezik az i3, majd 2014-ben az i8, ezt követően lehet esélye a miniautónak.