A héten nem változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, jóllehet a piaci folyamatok alapján 5-10 forinttal is emelhetné a Mol Nyrt. a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti átlagárát – számol be az MTI piaci forrásokra hivatkozva.

Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 1
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 2

Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést?

Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 16
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 17
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 18
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 19
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 20
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 21
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 22
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 23
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 24
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 25
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 26
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 27
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 28
Fotó megosztása:
Eddig bírták a magyarok a benzinár-emelést? 29


Mindez önmagában nem egy nagy hír, hiszen minden héten van egy hasonló, legfeljebb csökkenésről vagy emelésről szóló. A magyarázat viszont annál figyelemreméltóbb.

Szakértők szerint a tőzsdei jegyzésárak, a kereslet-kínálat és a dollár-forint árfolyam változása miatt ezen a héten is jelentős emelésre lenne szükség, de a kiskereskedelmi piacon akkora a nyomás, hogy a Mol egyelőre elhalasztja az árak növelését.

Ha jól olvasunk sorok között, az autósok nem akarnak tankolni ilyen áron, elérhettük a határt, ahol már nem éri meg tovább drágítani az üzemanyagot, mert annyival csökken az eladott mennyiség? Remélhetőleg.

Ám az MTI szerint ha a jövő héten is fennmaradnak a folyamatok, illetve a nagykereskedelmi ár szempontjából további negatív változások következnek be, a társaság ismét áremelésre kényszerül. Hasonlóan ahhoz, ahogyan már a többi, finomítóval is rendelkező olajcég, illetve külföldön működő üzemanyag-kereskedő is teszi.

A Mol egy hete bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, s ezzel a benzin ára új csúcsra került. A múlt héten a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 451 forintra nőtt, míg a gázolajé 441 forint maradt.

Forrás: MTI