Várhatóan a héten kezdődő New York Auto Show-n mutatja be a BMW a megújult X1 modellt. A hivatalos leleplezést megelőzően megnézhetjük az autót, kiszivárogtak a fotói.

Megújul a BMW X1 1
Megújul a BMW X1 2

Megújul a BMW X1

Megújul a BMW X1 6
Megújul a BMW X1 7
Megújul a BMW X1 8
Fotó megosztása:
Megújul a BMW X1 9


Ahogy az ilyenkor, a modell életciklusának felénél szokott lenni, a kocsi alapvető formája nem változott, csupán részletekben más. Ennek megfelelően, új az első lökhárító, és minimálisan változott a fényszórók belső összeállítása. Hátul új lámpák és lökhárító mutatja frissebbnek a kocsit. Emellett a 2013-as X1 modelleken irányjelző szerepel a visszapillantó tükörben és a korábbiaktól eltérő a küszöb is.

Belül szinte alig észrevehető a különbség a régi és az új modell között. Más az alumíniumdíszítés a kormányon és nagyobb a képernyő a műszerfal közepén. Természetesen várhatóak új kárpitok és díszbetétek is. Amiről igazán azonosítható belül az új X1, az a váltó karja, ezentúl ugyanis már nem hatfokozatú, hanem nyolcfokozatú automata sebességváltó jár a modellhez.

Várhatóan a motorkínálat sem változik jelentősen, így a 18i, 20i és 28i modellekbe 2,0 literes turbós benzinmotor, míg a 18d, 20d és 23d modellekbe 2,0 literes dízel kerül. Az X3 továbbra is készül majd hátsó és négykerék-hajtással egyaránt.

Az autó forgalmazása várhatóan ősszel indul.