Michael Jackson temetésén a családtagjai Rolls-Royce Phantomokkal utaztak, ugyanis az énekes a cég kiemelt ügyfele volt és a helyi importőr ingyen biztosította az eseményhez a sofőrös autókat. Jackson teste azonban egy Lincolnban utazott.

Ingyen Rollsok a Jackson családnak

Ingyen Rollsok a Jackson családnak

Ingyen Rollsok a Jackson családnak


Egy olasz vállalat, a Biemme Special Cars legújabb munkája nyomán azonban már Phantomból is létezik halottaskocsi. Az átalakítás során megtartották az eredeti műszaki alapokat, de jelentősen megtoldották az autót. A teljes hossza meghaladja a hét métert, amivel még a nyújtott tengelytávolságú Phantomnál is nagyobb.

A Phantom Hearse B12 néven futó gép érdekessége, hogy nemcsak az első üléssort tartották meg, de a hátsókat is, ahová ráadásul továbbra is előre nyíló ajtókon lehet beszállni. Csak ezt követi a 234 centis koporsórekesz. A kiegészítő részeket az alap autó karosszériájához hasonlóan alumíniumból készítették. Megmaradt az 6,75 literes V12-es benzinmotor és a szintszabályozós légrugózás is.

Pontos összeget nem közölt a kocsi áráról az építő, csak annyit hogy körülbelül félmillió euró, azaz 144 millió forint.

Az autót a hétvégén zajló Tan Expón mutatják be Bolognában. Nekünk “halandóknak” elég fura egy kiállítás, nemcsak a legújabb divatnak megfelelő koporsókat lehet megcsodálni, ráadásul a halottaskocsik mellett csinos hoszteszek pózolnak, de testpreparációs továbbképzésen lehet csiszolni a technikát. Bizarr.

Mint ahogy az is, ha az embert egy fantom kíséri utolsó útján.

Tudni akarod mennyi autód valós fogyasztása? A Vezess.hu online autós naplója megadja a választ!