Ötezer doboz cigarettát rejtettek el egy kamion átalakított üzemanyagtankjában. A pénzügyőrök röntgenberendezés segítségével találták meg a csempészett dohányárut a röszkei átkelőnél.

Némedi Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának a sajtóreferense elmondta: a hétfő este belépésre jelentkező, szerb állampolgárságú sofőr az üres járművel az okmányok szerint szállítmányért érkezett Magyarországra.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet és annak rakományát megröntgenezték, és észrevették, hogy a vontató üzemanyagtartályának az alakja nem a megszokott. A szigorított ellenőrzés során kiderült, hogy a tankokat átalakították és rejtekhelyként használták. A tartályokból összesen 5 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több mint 5 millió forint (vajon hogy számolták ki?) piaci értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított vontatót lefoglalták, a szerb sofőr ellen pedig a pénzügyi nyomozók az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást – tudatta az őrnagy.

Forrás: MTI