A külföldiek száguldanak az M0-son 2 Három, egymást követő ellenőrzés során 75 autóst – köztük több mint 50 külföldit – büntettek meg gyorshajtás miatt az M0-s autóút Pest megyei szakaszán az elmúlt két hétben – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője kedden.

Kovács Viktória elmondta: a fokozott ellenőrzésre azért volt szükség, mert tapasztalataik szerint a nyugat-európai országok többségében január közepén befejeződő tanítási szünettel összefüggésben a haza- és visszautazók száma jelentősen nő ilyenkor a gyorsforgalmi útjainkon.

Az M0-s Pest megyei szakaszán először január 14-én, majd még két alkalommal tartottak közlekedési akciót, ezek során 75 autóvezetőt kaptak gyorshajtáson: 31 esetben közigazgatási eljárást indítottak, 44 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki – hangsúlyozta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint főként a külföldi sofőrökre volt jellemző, hogy a megváltozott útviszonyok, illetve a csúszós burkolat ellenére sem mérsékelték a sebességet, így a büntetések zömét is ők kapták: 21 külföldi állampolgár ellen szabálysértési eljárás indult, míg 30-nak helyszíni bírságot kellett fizetnie.

Eljárást indított a PMRFK azok ellen is, akik a nemrég megváltozott jogszabályt megsértve ültek külföldi rendszámmal ellátott gépkocsi volánja mögé – közölte Kovács Viktória.