Útfelújítás az M0-son 2 Felújítják az M0 déli szektorának régi, az M7-es és az M6-os autópályák közötti, elhasználódott aszfaltburkolatú pályáját. A felújítás alatt nem csökken a használható forgalmi sávok száma – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az M0 útgyűrű bővítésének M1 és M6 autópályák közötti szakaszát a régi, 7 km hosszú pályarész felújításával kibővítve 2012 nyarára adják a forgalomnak. A jelenleg üzemelő szakaszon a burkolat pillanatnyilag annyira rossz minőségű, hogy indokolja az új szakasz átadása előtt az aszfaltburkolat cseréjét.

A meglévő (régi M0) pálya burkolatának javítására a NIF Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki, azért, hogy az új M0-s sávok átadásáig az autósok által jelenleg használt M0 említett részén is kijavítsák a burkolati hibákat. A műszakilag kész új kibővített szakasz segítségével jelentős forgalomkorlátozásra, a forgalmi sávok számának csökkentésére nem lesz szükség.

A felújítással a szakaszon a jelenlegi burkolat marását követően 7 cm új kötőréteget, és 4 cm új kopóréteget fektetnek le. A beruházás kapcsán felülvizsgálnak és részben újonnan telepítenek összesen mintegy 1100 m zajvédő falat.

A felújítás tavasszal kezdődik és várhatóan 2012 nyarán fejeződik be. Ezt követően a forgalom 2×3 sávon megindulhat az M7-M6 autópályák között.