Egy hamis rendszámmal és lopott autóval közlekedő cigarettacsempészt üldöztek még pénteken a rendőrök az M3-as autópályán  A Budapest felé közlekedő cigarettacsempész autóját a rendőrök szúrták ki az M3-as autópályán Gelej közelében. A csempészéshez használt rendszám eredetijének ugyanis még augusztusban lejárt a műszaki engedélye.

Fényjelzéssel kivezették a Škoda Octaviát a geleji pihenőhelyre. Amikor azonban az anyósülésről kiszállt a járőr, az autós gázt adott és nagy sebességgel továbbhajtott.

A rendőrök üldözőbe vették. Többször is megpróbálták megállítani – sikertelenül. Az autós a mezőkeresztesi lehajtónál letért az autópályáról és Mezőnagymihály felé száguldott tovább. Több autót is leszorított menekülés közben. Végül egy, a település melletti földútra hajtott, ahol füstölni kezdett az autója, amely elakadt.

A 34 éves ukrán férfi kiugrott a kocsiból és futni kezdett. A rendőrök egy kilométer után azonban elfogták. Az autóban több, mint 6 millió forint értékű adójegy nélküli cigaretta volt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a száz karton cigarettát pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lefoglalták.

Kiderült, hogy a csempészethez használt Skoda rendszáma hamisított, préselt műanyagból készült.
Mivel az autó zárszerkezetét is megrongálták, felmerült a gyanúja annak, hogy lopott, így a hatóságok vizsgálják a jármű eredetét is.