A Ford 2015 júniusáig meghosszabbítja szponzori szerződését az UEFA Bajnokok Ligája labdarúgó sorozattal. Az autógyártó immár húsz éve hivatalos partnere és hivatalos autószállítója a klubcsapatok legrangosabb európai bajnokságának, s ezzel egyben a sorozat legrégebbi támogatója is.


“Egy olyan világvállalat számára, mint amilyen a miénk, az UEFA Bajnokok Ligája ideális terep arra, hogy bizonyos közös értékek mentén emberek millióival kerüljünk kapcsolata. Ez a legjobbak legjobbjainak legfontosabb színpada, ezért akar a Ford is részese lenni ennek a sorozatnak” – fogalmazott Stephen Odell, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója

Az UEFA Bajnokok Ligája a világ egyik legnépszerűbb sportesemény-sorozata. Tavaly több mint egymilliárd néző kísérte figyelemmel, az összesített nézőszám pedig a négymilliárdot is meghaladta. A nézők több mint felét Európán kívüli országok lakosai adták.

A Ford több mint 900 járművet, jellemzően Galaxy és Transit modelleket bocsát az UEFA Bajnokok Ligájának szállítással összefüggő feladatainak megoldására minden szezon során.

A 2012-es UEFA Bajnokok Ligájának müncheni döntőjén a Ford meghatározó szerepet tölt majd be az esemény támogatásával Németországban. Ennek keretében a vállalat egyedi felszereltségű Champion modelleket dob piacra, illetve a közösségi médiát felhasználva talál majd gazdára az a 200 jármű, amelyet az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjén használnak a játékosok szállítására.

2011-ben 178,7 millióan nézték a Bajnokok Ligája döntőjét, ami nemcsak a sorozat eddigi legmagasabb nézőszáma volt, de a 2011-es év legnézettebb sporteseményévé is avatta a rendezvényt.