A Continental fejlesztésnek köszönhetően Veszprémben bővül a gyártóterület és az irodarész, 12 új gyártósort telepítenek – mondta Kai-Uwe Walther ügyvezető igazgató az alapkő-letételi ünnepségen. A vállalat a bővítéssel 220 új munkahelyet teremt.

A Continental tervei szerint a beruházással 75 százalékos növekedést érnek el a termelésben, amelynek eredményeképpen a legyártott alkatrészek száma 2013-ra 40 millió darabra nő. Pápai Tamás, a cég korábbi ügyvezetője azt mondta: 2011-ben a gazdasági nehézségek ellenére elkezdődhet az építkezés Veszprémben, az új gyárépületet várhatóan egy év múlva adják át.

A gyár alapkőletételén elhangzott, hogy két különböző uniós pályázatnak köszönhetően a Continental új termékeket gyárt majd Veszprémben, amellyel a Pannon Egyetemen végzett fejlesztőmérököknek is munkalehetőséget teremtenek.

A veszprémi kutató-fejlesztő központban jelenleg 260 fejlesztőmérnök dolgozik az elektronikus vezérlésű fékrendszerek kifejlesztésén, az új projekt a következő három év során további 58 fejlesztőmérnök foglalkoztatását teszi lehetővé. A cég Magyarországon hat vállalatában több mint hatezer főt foglalkoztat, a cégcsoport 2010-es évi 26 milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. A jelenleg 1170 embert foglalkoztató veszprémi cég tavalyi árbevétele meghaladta a 60 milliárd forintot.

Forrás: MTI