A Bentley jövőre GT2 variánst mutat be a Continental sorozatból, ezt Wolfgang Dürheimer árulta el a brit Auto Express magazinnak.

A modell legalább 200 kilóval könnyebbnek ígérkezik, mint a normál GT, ami önmagában szép teljesítmény, de így is két tonnánál nehezebb lesz. Ugyanakkor a motor teljesítménye növekszik a hagyományos modellekéhez képest. Míg a tavaly felfrissített Continental GT 575 lóerős, addig a GT2 650 lóerős lehet.

Ezzel az autó négy másodpercnél rövidebb idő alatt képes lehet elérni a 100 km/órás tempót, végsebessége pedig meghaladhatja a 320km/órát. Ez lesz a leggyorsabb és legerősebb utcai modell a Bentley történetében. A brit lap feltételezése szerint ugyanakkor az első Continental modell, amely nem használja az összkerékhajtást. A pletykák szerint a GT2 hátsókerék-hajtású lehet.

Az autóból várhatóan számos extrát száműznek a súlycsökkentés érdekében, a többi GT-vel ellentétben például csupán két ülést találunk benne. Úgy tudni, a neve sem véletlen, utal a kocsiból épülő versenyautó-variánsra, amely az FIA GT2-es sorozatában versenyezne, többek között a Le Mans-i 24 órás viadalon.

A kocsi nem a korábban is létezett és újra tervben lévő Speed sorozat utódja lesz, hanem az után érkezik majd.