Ha Angliából vagy Amerikából érkezik hír egy új sportkocsiról, meg sem lepődünk. Rengeteg műhely szeretne hasznot húzni az emberek teljesítmény- és sebességmániájából, főleg, ha gazdagokról van szó. Most egy lengyel csoport is ezzel próbálkozik.

Lengyel szupersportkocsi 1
Lengyel szupersportkocsi 2

Lengyel szupersportkocsi

Lengyel szupersportkocsi 22
Lengyel szupersportkocsi 23
Lengyel szupersportkocsi 24
Lengyel szupersportkocsi 25
Lengyel szupersportkocsi 26
Lengyel szupersportkocsi 27
Lengyel szupersportkocsi 28
Lengyel szupersportkocsi 29
Lengyel szupersportkocsi 30
Lengyel szupersportkocsi 31
Lengyel szupersportkocsi 32
Lengyel szupersportkocsi 33
Lengyel szupersportkocsi 34
Lengyel szupersportkocsi 35
Lengyel szupersportkocsi 36
Lengyel szupersportkocsi 37
Lengyel szupersportkocsi 38
Lengyel szupersportkocsi 39
Lengyel szupersportkocsi 40
Fotó megosztása:
Lengyel szupersportkocsi 41


Az Arrinera nemrég mutatta be De Veno Arrinera néven futó prototípusát. Az autó alapját alumínium és karbon elemekkel kiegészített acél csőváz adja, erre kerül a szénszálas műanyagok (karbon és kevlár) használatával elkészített karosszéria.

Bár lengyel születésű, amerikai rokonokkal is rendelkezik, hiszen motorja a Corvette ZR-1-ből származó V8-as. A 6,2 literes kompresszoros teljesítménye 638 lóerő, míg a hátsó kerekek gyötrését 819 Nm nyomaték garantálja.

Egyelőre prototípusról van szó, így a menetteljesítmények sem ismertek, de ezzel a teljesítménnyel vélhetően egy fakocka is menne 300-at, így a Arrinera gépének sem lesz nehéz. Megállni is tud, erről a 20 colos felnik mögött lapuló kerámia féktárcsák gondoskodnak.

Műszaki megoldásait olvasva akár vonzó is lehetne az autó, de sajnos a formatervezők túl sokat nézték a Lamborghini modelljeit, ami meg is látszik az autókon. Az előre felfelé nyíló ajtók hagyján, de a lámpák formája és az éltörések esetleges másolása igen fura küllemet eredményezett. Saját formákkal talán sikeresebb lehetne a kocsi, amelyet 2012-ben terveznek piacra dobni.

A hátsó hajlított rendszám viszont igazán ötletes!