Megdöbbentő események zajlottak július 24-én az esti órákban Veszprémben. Egy férfi a város belterületén közlekedve Suzukijával több alkalommal is szándékosan belehajtott egy másik, szabályosan közlekedő Suzukiba.

Ám nem holmi kis koccanásról volt szó, az utolsó ütközés következtében az üldözött autója levegőbe emelkedett, majd átpördült és a kerekeire érkezve állt meg. Az akciófilmbe illő jelenetsor után az üldöző férfi kiszállt az autóból, és késsel a kezében fenyegető kijelentések mellett a másik gépkocsiból kiszálló sofőr irányába indult.

A balesetben ártatlan vezető a fenyegetés és támadó szándék elől elfutott. A vétlen gépkocsiban utazó két személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ámokfutót a balesetet követően a rendőrök elfogták, ittasságának megállapítása érdekében vérvételre előállították. Gépkocsijának átvizsgálása során egy gázriasztó fegyver és egy 10 centiméter pengehosszúságú kés került elő. A férfit őrizetbe vették, és közúti veszélyeztetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Azt hallotta, hogy a Mercedes-Benz kupé terepjárót tervez? A BMW X6 ellenfelének szánt modellről itt olvashat bővebben.

Forrás: rendőrség