Nagyon menő, cool és trendi dolog volt Will Smith Audi sportkocsija, az RSQ fantázianevű tanulmány az I, Robot című moziban. Most úgy tűnik, a kocsi egyik porcikája – sajnos nem a gömbölyű, mindenfelé forgó kerék – megvalósulhat a közeljövő autóiban.

A szarvkormány kihúzva: a Knight Rider KITT-jére is emlékeztet

A szarvkormány kihúzva: a Knight Rider KITT-jére is emlékeztet

A szarvkormány kihúzva: a Knight Rider KITT-jére is emlékeztet


A TRW nevű autóipari háttérfejlesztő és beszállító cég az idős autóvezetők számának növekedését állapította meg az amerikai közlekedésben. (2009-ben 37 millió 65 év feletti sofőr volt az USÁ-ban, 2030-ra 72,1 milliót prognosztizálnak.)

Piaci rést látnak kialakulni ebben a folyamatban, és úgy döntöttek, érdemes az idősek igényeit is figyelembe venni a fejlesztésekben.

Márpedig az idős autóvezetők nehezen kígyóznak ki a kormánykerék mögül. Ezért a TRW a műszerfalban eltüntethető kormányt készített, olyat, ami megdöbbentően emlékeztet az I, Robot Audijáéra:

Az autó leparkolása után a két fogantyúból álló szarvkormány besimul a szerelvényfalba, így könnyíti meg a ki-beszállást. Vezetés előtt a kormányt természetesen a sofőr alkatától függően éppúgy be lehet állítani különböző pozíciókba, mint a ma megszokott ki-betolható, fel-le billenthető kormánykerekeket

A TRW úgy véli, az összecsukható kormány öt éven belül bekerülhet bizonyos modellekbe, elképzelésük szerint egy idős autósoknak szólo extracsomag részeként.