A megyei kormányhivatal és a megyei közgyűlés vezetője lakossági bejelentések nyomán döntött a közlekedés biztonságát veszélyeztető források feltérképezéséről, ugyanis mindkét hivatalnál többen jelezték, hogy a helyenként a jelzőtáblák nem jól láthatóak, sok esetben feleslegesek, de arról is kaptak bejelentés, hogy nem a KRESZ szabályainak megfelelően helyezték ki azokat.

A kormányhivatalhoz tartozó Közlekedési Felügyelőség szakemberei az egyhónapos akció során lajstromba veszik a veszélyes helyeket és a vitatható táblákat, a feltárt hiányosságokról pedig  tájékoztatják az útkezelőket, kérve, hogy intézkedjenek azok megszüntetéséről. A cél az, hogy a közlekedési táblák egyértelműek és jól láthatóak legyenek.

A felmérés kezdeményezői, Juhász Tibor kormánymegbízott és Gelencsér Attila, a megyegyűlés elnöke, aki fideszes országgyűlési képviselőként jogszabály-módosítást is kezdeményez azért, hogy a közlekedési felügyelet hatósági eszközöket is igénybe vehessen a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzetek minél előbbi megszüntetése érdekében. Ez vonatkozna a jelzőtáblákat eltakaró növényzet megnyíratásától kezdve, a KRESZ-táblák egyértelműsítésén keresztül, a nem működő jelzőlámpák gyors megjavításáig.

A felügyelőség munkatársai számítanak a lakosság segítségére is. A bejelentéseket a 06-20/569-3578-as telefonszámon fogadják.

Forrás: MTI